About Cowtastisch


Wanneer jij op straat loopt, zie je niet graag iemand met dezelfde broek of dezelfde tas. Je hebt iets met koeien, en je wil op elk stukje servies wel een illustratie van een koe zien. Het enige probleem is, dat deze producten vaak op elkaar lijken. Als je een cadeau uitzoekt, heb je altijd in je achterhoofd dat niemand anders hetzelfde cadeau gekocht mag hebben. Kortom je zoekt iets unieks. Iets waarvan er niet heel veel exemplaren zijn. Maar ook iets dat betaalbaar is. Herken jij je hierin? Dan zijn de producten van Cowtastisch echt iets voor jou. 

Beperkte oplage

De producten van Cowtastisch zijn handbedrukt met unieke illustraties van koeien. Ze zijn allemaal met de hand getekend en uitgesneden in linoleum. Om de uniciteit te behouden, wordt elk product in een beperkte oplage gemaakt. Hierdoor zijn de producten van Cowtastisch een origineel cadeau, maar ook een verzamelobject voor elke koe liefhebber. 

Ambachtelijk

Elk ontwerp is met de hand getekend en uitgesneden in linoleum. Hier zijn enkele afdrukken van gemaakt. Zodra er een goede afdruk is, wordt deze overgezet op een zeef. Met de techniek zeefdrukken wordt het ontwerp op de producten gezet. Dit wordt allemaal met de hand, op ambachtelijke wijze gedaan. Alleen onze kaarten zijn hier een uitzondering op. Dit omdat we de kaarten zien als een souvenir dat voor iedereen beschikbaar moet zijn. Door het drukken van de kaarten uit te besteden kunnen wij ze aanbieden voor een lage prijs.

Producten op maat

Naast de producten in de webshop maakt Cowtastisch ook illustraties op maat. Hierbij kan je denken aan een unieke keukenset of servies met een illustratie die niemand anders heeft. Of een kerstpakket met jou logo naast de illustratie op elk product van Cowtastisch. Wij staan open voor allerlei ideeën. Neem direct contact met ons op.

Margriet krijgsheld

De ontwerper

Cowtastisch wordt gerund door Margriet Krijgsheld. Zij is opgegroeid op het platteland en hoewel haar vader een tuinbouwer is, werd Margriet erg aangetrokken tot de koeien van de buren. Samen met vriendinnetjes klom ze wel eens over het hek van de wei. Dan kwamen de koeien enthousiast op hen afrennen. Dat was dan toch wel spannend, zo'n groot dier dat op je af kwam. Ook kon ze uren naar de koppen kijken. Koeien hebben van die gigantische ogen waar je helemaal in kan verdrinken. Op de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving is Margriet begonnen met het tekenen van koeien. Hier kwam het eerste ontwerp, Anna, dan ook vandaan. Eind juli studeert Margriet af. Het is haar droom om met een rijdende wagen langs markten te gaan om haar producten te verkopen en om workshops te geven.